- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi İçin Malzemeler</b>
Hamuru için:
İlk olarak, un ve vanilya dışındaki tüm hamur malzemeleri bir kaba koyulup karıştırılır. Daha sonra çok az un eklenir, karıştırılmadan üzerine vanilya koyulur, daha sonra karıştırılır. Kalan un da kontrollü şekilde, karıştıra karıştıra eklenerek düzgün kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurun yarısından biraz fazlası, yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yayılır; tabana çatalla delikler açılır; kalan hamur bir kenarda beklemeye alınır. (ben 20 cm’lik kalıp kullandım). Dolguyu hazırlamak için yumurtanın akı ve sarısı ayrı kaplarda kırılır. Akı üzerinde köpükler çıkıncaya kadar karıştırılır. Üzerine sarısı eklenip tekrar karıştırılır. Diğer dolgu malzemeleri eklenip son kez karıştırılır. Hazır olan dolgu, kalıba dökülmüş hamurun içerisine transfer edilir. Daha önceden kenara ayrılan hamur rastgele ufalanır ya da oval parçalara bölünür; kenarlardan başlamak üzere dolgunun üzerine koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. (ben alt üst fanlı ayar kullandım). Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Daha sonra kelepçeden çıkarılarak mutlaka 1 gece buzdolabında bekletilir. Servis ederken isteğe göre pudra serpiştirilir. <b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Hamuru için:
- 150 gram margarin (erimiş/yumuşamış)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta (oda ısısında)
- 2 yemek kaşığı kakao (daha koyu renk isterseniz 3-3,5 yemek kaşığı da koyabilirsiniz.)
- Bir paketten çok az eksik kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 400 gram labne (mutlaka suyu süzülmeli yoksa fazla cıvık olur)
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 60 gram beyaz çikolata (eritilmiş)
İlk olarak, un ve vanilya dışındaki tüm hamur malzemeleri bir kaba koyulup karıştırılır. Daha sonra çok az un eklenir, karıştırılmadan üzerine vanilya koyulur, daha sonra karıştırılır. Kalan un da kontrollü şekilde, karıştıra karıştıra eklenerek düzgün kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurun yarısından biraz fazlası, yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yayılır; tabana çatalla delikler açılır; kalan hamur bir kenarda beklemeye alınır. (ben 20 cm’lik kalıp kullandım). Dolguyu hazırlamak için yumurtanın akı ve sarısı ayrı kaplarda kırılır. Akı üzerinde köpükler çıkıncaya kadar karıştırılır. Üzerine sarısı eklenip tekrar karıştırılır. Diğer dolgu malzemeleri eklenip son kez karıştırılır. Hazır olan dolgu, kalıba dökülmüş hamurun içerisine transfer edilir. Daha önceden kenara ayrılan hamur rastgele ufalanır ya da oval parçalara bölünür; kenarlardan başlamak üzere dolgunun üzerine koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. (ben alt üst fanlı ayar kullandım). Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Daha sonra kelepçeden çıkarılarak mutlaka 1 gece buzdolabında bekletilir. Servis ederken isteğe göre pudra serpiştirilir. <b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

