Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)

Resim 1 Resim 2

gulaysenur

Ayşenur Gül
KF Kullanıcı
<b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi İçin Malzemeler</b>

Hamuru için:

• 150 gram margarin (erimiş/yumuşamış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı kakao (daha koyu renk isterseniz 3-3,5 yemek kaşığı da koyabilirsiniz.)
  • Bir paketten çok az eksik kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
Dolgu için:

• 3 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 400 gram labne (mutlaka suyu süzülmeli yoksa fazla cıvık olur)
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 60 gram beyaz çikolata (eritilmiş)
<b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

İlk olarak, un ve vanilya dışındaki tüm hamur malzemeleri bir kaba koyulup karıştırılır. Daha sonra çok az un eklenir, karıştırılmadan üzerine vanilya koyulur, daha sonra karıştırılır. Kalan un da kontrollü şekilde, karıştıra karıştıra eklenerek düzgün kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurun yarısından biraz fazlası, yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yayılır; tabana çatalla delikler açılır; kalan hamur bir kenarda beklemeye alınır. (ben 20 cm’lik kalıp kullandım). Dolguyu hazırlamak için yumurtanın akı ve sarısı ayrı kaplarda kırılır. Akı üzerinde köpükler çıkıncaya kadar karıştırılır. Üzerine sarısı eklenip tekrar karıştırılır. Diğer dolgu malzemeleri eklenip son kez karıştırılır. Hazır olan dolgu, kalıba dökülmüş hamurun içerisine transfer edilir. Daha önceden kenara ayrılan hamur rastgele ufalanır ya da oval parçalara bölünür; kenarlardan başlamak üzere dolgunun üzerine koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. (ben alt üst fanlı ayar kullandım). Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir. Daha sonra kelepçeden çıkarılarak mutlaka 1 gece buzdolabında bekletilir. Servis ederken isteğe göre pudra serpiştirilir. <b>Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

russischer-zupfkuchen-russian-pluck-cake.jpg
russischer-zupfkuchen-russian-pluck-cake-1.jpg

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri