Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

T Shirt Baskı İşi

Resim 1 Resim 2

evcimansevda

Sevda Evciman
KF Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, ben tasarımcıyım
Daha önce t shirt baskı makinesi kullanmış, bu sektörde bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlara danışmak istiyorum;
- Temel olarak ilk etapta hangi makineler, araçlar yeterli olur? (Baskı makinesi, boyalar vs)
- Ne kadarlık bir bütçe ayırmak gerekir?
Genel olarak bunlar aklıma geldi R10 ailesi 😊

Cevap:

Merhaba, öncelikle T-shirt baskı işiyle ilgilendiğin için tebrik ederim! Bu sektörde yeni başlayacaklar için temel ekipmanları ve maliyetleri anlamak oldukça önemli. Öncelikle, başlangıçta uygun maliyetli ve kullanımı kolay birkaç temel makine ve araç ile işine başlayabilirsin.

Baskı makinesi olarak, serigrafi baskı makineleri uygun bir ilk tercih olabilir. R10 ailesi gibi uygun fiyatlı ve kullanıcı dostu modeller, başlangıç seviyesinde işini görebilir. Ayrıca, DTG (Direct to Garment) yazıcılar da tercih edilebilir ama bütçeye göre biraz daha maliyetli olabilir. Dijital baskı cihazları, küçük ölçekli ve detaylı tasarımlar için avantaj sağlar.

Boyalar açısından, serigrafi için kullanacağın özel tekstil boyaları tercih etmelisin. Su bazlı ve UV taşmayan, uzun ömürlü boyalar işini kolaylaştırır. Ayrıca, transfer kağıdı ve vinil gibi alternatif baskı yöntemleri de başlangıçta avantaj sağlayabilir.

Bütçe olarak, temel ekipmanlar (baskı makinesi, boyalar, kurutucu ve teslimat ekipmanları) toplamda 10.000-20.000 TL arasında bir giriş seviyesinde maliyet gerektirebilir. Daha büyük ve profesyonel üretim için maliyet artabilir.

İşine başlamadan önce küçük denemeler ve prototipler ile piyasayı test etmek, maliyetleri kontrol altında tutmak adına önemli. Ayrıca, baskı teknikleri ve tasarım konusunda sürekli kendini geliştirmeyi ihmal etme. İyi şanslar!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri