- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 1
<b>Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler</b>
Tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, salçayı ekleyip biraz kavurun. Tarhanayı ve baharatları ekleyin, karıştırın. Üzerine suyu veya tavuk/et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika sonra tel şehriyeyi ilave edin, yaklaşık 6–7 dakika yumuşayana kadar pişirin. Acı çorba seviyorsanız, pul biber çok yakışıyor. <b>Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su veya et/tavuk suyu
- 1 avuç tel şehriye veya erişte
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, salçayı ekleyip biraz kavurun. Tarhanayı ve baharatları ekleyin, karıştırın. Üzerine suyu veya tavuk/et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika sonra tel şehriyeyi ilave edin, yaklaşık 6–7 dakika yumuşayana kadar pişirin. Acı çorba seviyorsanız, pul biber çok yakışıyor. <b>Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
