Türkiye’nin İlk GSM Operatörü 5G Dronlarıyla Paket Gönderim Dünyasına Adım Atıyor[/HEADING=1]
Merhaba GSM Meraklıları!
Yapay yüke doğru bir adım! TurkNet, 5G'nin yüksek hızlı, düşük gecikmeli iletişimini **drone** teknolojisiyle birleştirerek, Kentsel Bölgelerimizde paket teslimatı için devrim niteliğinde bir kampanya başlattı. İşte göz atabileceğiniz 5 önemli detay:
- **Sürüş Süresi** – 5G üzerinden iS96 drone, maksimum 30 kilometrelik bir mesafede 15 dakikadan kısa sürede teslimat yapabiliyor.
- **Gizlilik ve Güvenlik** – Drone’lar GPS izleme, 4K görüntüleme ve otomatik sıradan çıkma (autonomous ejection) özelliği ile yasal çerçeve içinde yerleşmiş.
- **Kullanıcı Deneyimi** – SMS veya mobil uygulama üzerinden ‘Drone Seç’ özelliğiyle, depoda en az 3 farklı ürün tipinde (ekstrek, kitap, 3D baskı objesi) gerçek zamanlı izleme olanağı.
- **Ekonomik Avantaj** – Özel indirimli paket fiyatlarıyla, televizyon ve akıllı ev sistemleriyle entegrasyon üzerinden ikinci el atık malzeme geri dönüşümü.
- **Çevresel Etki** – DRONECEN (DronEnerji ve Çevre Uygulama Nedir?) projesi kapsamında karbon ayak izinde %45 azalma hedefi.
Nasıl Kullanılır?
1. TurkNet mobil uygulamasını açın.
2. ‘Kargo & Drone’ sekmesine tıklayın.
3. İçeriği girin, paket tipini seçin.
4. 5G pazara istisna görünümde olup olmadığını kontrol edin.
5. Ödeme yaparak anında uçuş başlatılır.
“Geleceğin lojistiği bugünden başlıyor.” – TurkNet CEO’su A. Yılmaz
Bu kampanyanın ardından TurkNet, 5G Teknoloji Kurluğu ile şirket içi eğitim planları hazırlıyor. Buradaki ana hedef: hem operatör hem de tüketici için kurumsal bir dönüşüm yaratmak.
Peki, sizce dronet çi...
Yorumlarda görüşlerinizi bekliyoruz!
“Geleceğin lojistiği bugünden başlıyor.” – TurkNet CEO’su A. Yılmaz