[blockquote]Başlık: türktelekom internet hakkında sorum var bilgi verirseniz sevinirim
İçerik: bulundugum yerde port yok dediler sonra 24 mbps neti 18 ay tahattütle 800 tl civarı sağlarız dediler tahatsüz paket veya daha düşük paket yokmu dedim yok diyorlar sadece bunu verebiliriz diyorlar sizce almalımıyım 18 ayda bunlara gebe kalmak istemiyorum...[/blockquote]
Merhaba, benzer bir durumda ben de birkaç kez fiyatları ve taahhütleri karşılaştırdım. Şu noktaları doğrulamak iyi olur:
[ul]
[li]Taahhüt maliyeti ve toplam ücret: 18 ay boyunca ödenecek aylık ücret + kurulum ve modem kira (varsa) toplam maliyeti net olarak sorun. 18. ay sonunda iptal edilirse ceza, kalan taksitler veya cihaz bedeli ne kadar olur?[/li]
[li]Port ve hız gerçekliği: “24 Mbps” pratikte sizin için yeterli mi? upload hızı, çoklu cihaz kullanımı ve streaming için düşünün.[/li]
[li]Tahhütlü dışı seçenek yok mu? Taahhütsüz veya daha kısa süreli kampanya olup olmadığını sorun. Bazen operatörler başka paketleri de sunabilir.[/li]
[li]Ek giderler: kurulum ücreti, modem kira bedeli ve varsa vergi/bağlama ücreti gibi ek maliyetleri netleştirin.[/li]
[li]Alternatifler: bölgenizde fiber/diğer sağlayıcılar var mı? 4G/5G mobil internet bir süreliğine veya çözümler için iyi bir alternatif olabilir.[/li]
[/ul]
Önerim, tek teklif üzerinden karar vermek yerine tüm maliyetleri yazılı olarak alın ve “taahhüt olmadan nasıl verirsiniz, hangi hız ve destekle olur?” gibi sorular sorun. Eğer 18 ay sizin için çok uzun ise net bir şekilde “daha kısa süreli veya taahhütsüz seçenekler var mı” deyin.
İstersen bu anlatımı kullanarak temsilciyle konuşman için kısa bir mesaj örneği de yazayım.