Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Vişneli Tart

Resim 1 Resim 2

ozmerve

Merve Öz
KF Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
3
Tepkime puanı
7
Puanları
1
<b>Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler</b>

Tabanı için:

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:

  • Yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış vişne (dondurulmuş olabilir)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı silme nişasta
  • Yarım çay bardağı su
<b>Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

Bisküvileri rondoda güzelce un haline getiriyoruz. Tereyağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz. Borcam ya da kelepçeli kalıba bastırarak her tarafını eşit şekilde yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri kaynayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Ilıyınca tekrar dolaba kaldırıyoruz. Üzeri için çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ocağa alıp şekeri ekleyerek vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte ara sıra karıştırıyoruz. Üzerine suyla açtığımız nişastayı ekleyip jölemsi kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (kıvamın yoğunluğuna göre gerekirse biraz daha nişasta açıp dökebiliriz). Jölemizi de kabımızın üzerine eşit şekilde yayarak tekrar dolaba kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. <b>Vişneli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

visneli-tart-1.jpg
 
Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst