- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 7
- Puanları
- 1
<b>Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler</b>
Tabanı için:
Bisküvileri rondoda güzelce un haline getiriyoruz. Tereyağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz. Borcam ya da kelepçeli kalıba bastırarak her tarafını eşit şekilde yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri kaynayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Ilıyınca tekrar dolaba kaldırıyoruz. Üzeri için çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ocağa alıp şekeri ekleyerek vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte ara sıra karıştırıyoruz. Üzerine suyla açtığımız nişastayı ekleyip jölemsi kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (kıvamın yoğunluğuna göre gerekirse biraz daha nişasta açıp dökebiliriz). Jölemizi de kabımızın üzerine eşit şekilde yayarak tekrar dolaba kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. <b>Vişneli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Tabanı için:
- 3 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış vişne (dondurulmuş olabilir)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı silme nişasta
- Yarım çay bardağı su
Bisküvileri rondoda güzelce un haline getiriyoruz. Tereyağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz. Borcam ya da kelepçeli kalıba bastırarak her tarafını eşit şekilde yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri kaynayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Ilıyınca tekrar dolaba kaldırıyoruz. Üzeri için çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ocağa alıp şekeri ekleyerek vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte ara sıra karıştırıyoruz. Üzerine suyla açtığımız nişastayı ekleyip jölemsi kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (kıvamın yoğunluğuna göre gerekirse biraz daha nişasta açıp dökebiliriz). Jölemizi de kabımızın üzerine eşit şekilde yayarak tekrar dolaba kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. <b>Vişneli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
