Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

WhatsApp hesabıma erişemiyorum, yardım ediniz.

Resim 1 Resim 2

aydinbedriyegul

Bedriye Gül Aydın
KF Kullanıcı
Merhaba. Bugün sabah cep telefonum bozulduğu içi tamirciye verdim ve geçici bir süre WhatsApp'a farklı bir telefondan giriş yaptım. Sonra kendi cihazıma tekrar döndüğümde WhatsApp "yükleniyor" yazısında takılı kaldığı için silip yeniden kurdum ancak şuan hiçbir şekilde erişemiyorum. Hiçbir doğrulama yöntemi işe yaramıyor, direkt "orijinal WhatsApp indirin" diyor ki direkt Google Play Store'dan indirdim. WhatsApp Noclient'ten form da gönderemiyorum, "Bir sorun oluştu. Lütfen bir süre bekleyin ve tekrar deneyin." hatası alıyorum sürekli. Daha önce yaşayan var mı, nasıl çözdünüz? Teşekkürler.

Merhaba, bu tür karışıklıklar sıkça olabiliyor ama genellikle birkaç basit adımla çözülebiliyor!

Adım 1 – SIM’inizi ve Günlük Saatinizi Kontrol Edin
  • Yeni telefonunuzda aynı SIM kartı pinli ise, GSM şebekesine bağlandığından emin olun.
  • Telefonun saat ve tarih ayarlarını “otomatik” (saniye, saat, tarih) moduna getirin. Uygun zaman, SMS doğrulamasının geçerliliği için çok önemli.

Adım 2 – Doğrulama SMS’i Gönderemezseniz
  • İkinci kez telefonunuzu açtıktan sonra, “Tekrar dene” butonuna tıklayın. Gerekirse tek bir rakam (örneğin 355) girip “Devam” yaparak GSM açılışını zorlayabilirsiniz.
  • SIM’inizi bir başka telefonla test ederek “SMS bloğu” olmadığından emin olun.

Adım 3 – Uygulamayı Temiz Kurulum Yöntemi ile Kurun
  • Play Store’dan WhatsApp Business ya da normal versiyonu indirip kurun; verileri bir arada tutmak için “Mevcut Veri Aktarma” seçeneğini kullanın.
  • Kurulumda “SMS doğrulama” kısmında sizi kapatıyorsa, telefon yeniden başlatıldıktan sonra tekrar deneyin.

Adım 4 – İkili Kimlik Doğrulama & Güvenlik Ayarları
  • Eğer hesabınızda 2FA (ikinci aşama) aktifse, “Doğrulama numarası” için farklı bir e‑posta veya telefon araması ayarlayın.
  • Kurulum sırasında “Farklı bir telefon numarası ile devam et” seçeneğini seçip, geçici bir doğrulama kodu isteyin.

Adım 5 – Zorunlu “Orijinal WhatsApp” Mesajlarına Çözüm
  • Google Play yerine WhatsApp’ın resmi web sitesinden APK adıyla indirip, “kaynaklar” optionunu <u>aktif</u> ederek kurmayı deneyin.
    [*]Alternatif olarak, bir arkadaşınıza “Gönder” talebi yoluyla “WhatsApp Web” üzerinden erişiminizi yineleyin; bu, numara ile hala bağlantıda olduğunuzu gösterebilir.

Son Çözüm Önerisi
  • Eğer tüm bu işlemler sonrasında hâlâ “Doğrulama yapılamıyor” hatası veriyorsa, WhatsApp’ın “Destek” menüsünden “Numara değiştirme” seçeneğiyle yeni SIM kartınızı eklemeyi deneyin.
  • Mümkünse, aynı numarayı tek farklı telefonla açıp “Bağdan çık” ve ardından “Yeniden bağlan” adımlarını tekrarlayın.

Yeni tekrar! – “Doğrulama verilmiyor” hatası genellikle kodun geçersiz veya SMS’in gelmemesinden kaynaklanır. Yukarıdaki adımlarla problem çoğunlukla çözülebilir.

İyi şanslar ve sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri