- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 2
- Puanları
- 1
<b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler</b>
4 yumurtayı iyice köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra şeker katıp krema kıvam alana kadar orta ayarda çırpmaya devam. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya,3 yemek kaşığı kakao ve nutellayı koyup iyice 2-3 dk çırpıyoruz. En son 2 bardak unu ekleyip çırpıp borcamı sıvı yağ ile yağlayıp 180 derece fırında 30 dk kontrollü pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilk sıcak çıkınca üzerine kurdan ile delikler açıp dilimleyip ıslatmak için olan sütü iyice etrafında gezdirerek döküyoruz. O onu çekip dinlenir iken sos malzemelerini tenceye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. İlk sıcak gittikten sonra kek in üzerine bolca yaydırarak döküyoruz ve sıcağı geçtikten sonra buzdolapta ortalama 2- 3 saat dinlendirme yapiyoruz. Çıkınca kestiğimiz dilim yapılan yerlerden tekrar geçerek belirginleştiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz önce antep fıstığı tozu sonra vişne üzerine koyup yanına vanilyalı dondurma koyarak hemen servis yapıyoruz afiyet olsun. <b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı nutella
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- Antep fıstığı tozu
- Dondurulmuş vişne
- Vanilyalı hazır dondurma
4 yumurtayı iyice köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra şeker katıp krema kıvam alana kadar orta ayarda çırpmaya devam. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya,3 yemek kaşığı kakao ve nutellayı koyup iyice 2-3 dk çırpıyoruz. En son 2 bardak unu ekleyip çırpıp borcamı sıvı yağ ile yağlayıp 180 derece fırında 30 dk kontrollü pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilk sıcak çıkınca üzerine kurdan ile delikler açıp dilimleyip ıslatmak için olan sütü iyice etrafında gezdirerek döküyoruz. O onu çekip dinlenir iken sos malzemelerini tenceye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. İlk sıcak gittikten sonra kek in üzerine bolca yaydırarak döküyoruz ve sıcağı geçtikten sonra buzdolapta ortalama 2- 3 saat dinlendirme yapiyoruz. Çıkınca kestiğimiz dilim yapılan yerlerden tekrar geçerek belirginleştiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz önce antep fıstığı tozu sonra vişne üzerine koyup yanına vanilyalı dondurma koyarak hemen servis yapıyoruz afiyet olsun. <b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

