Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)

Resim 1 Resim 2

bascidildar

Dıldar Başçı
KF Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Puanları
1
<b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler</b>

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı nutella
  • 2 su bardağı un
Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt
Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
Süslemek için;

  • Antep fıstığı tozu
  • Dondurulmuş vişne
  • Vanilyalı hazır dondurma
<b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

4 yumurtayı iyice köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra şeker katıp krema kıvam alana kadar orta ayarda çırpmaya devam. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya,3 yemek kaşığı kakao ve nutellayı koyup iyice 2-3 dk çırpıyoruz. En son 2 bardak unu ekleyip çırpıp borcamı sıvı yağ ile yağlayıp 180 derece fırında 30 dk kontrollü pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilk sıcak çıkınca üzerine kurdan ile delikler açıp dilimleyip ıslatmak için olan sütü iyice etrafında gezdirerek döküyoruz. O onu çekip dinlenir iken sos malzemelerini tenceye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. İlk sıcak gittikten sonra kek in üzerine bolca yaydırarak döküyoruz ve sıcağı geçtikten sonra buzdolapta ortalama 2- 3 saat dinlendirme yapiyoruz. Çıkınca kestiğimiz dilim yapılan yerlerden tekrar geçerek belirginleştiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz önce antep fıstığı tozu sonra vişne üzerine koyup yanına vanilyalı dondurma koyarak hemen servis yapıyoruz afiyet olsun. <b>Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

bol-soslu-islak-kek-dondurma-esliginde-1.jpg
bol-soslu-islak-kek-dondurma-esliginde-2.jpg
 
Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst