- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler</b>
Tavuk göğüslerini ikiye ya da üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ilave ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları arkalı önlü hafif kızartın. Kızartmış olduğunuz tavukları borcama dizin. Aynı tavanın içerisinde yağı kızdırın sırayla biber ve sarımsağa kavurun. Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ilave edin. Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. <b>Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 adet tavuk göğsü
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Yarım paket mantar
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 paket krema (200 ml)
- Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk göğüslerini ikiye ya da üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ilave ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları arkalı önlü hafif kızartın. Kızartmış olduğunuz tavukları borcama dizin. Aynı tavanın içerisinde yağı kızdırın sırayla biber ve sarımsağa kavurun. Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ilave edin. Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. <b>Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

