- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle, patlıcanı küp küp kıyalım tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim. Sudan geçirelim. Suyunu süzelim. Kabağı küp küp kıyalım sudan geçirelim. Süzgeçten geçirelim. Patatesi küp küp kıyalım sudan geçirelim ve havlu kağıt le bütün sebzeleri kurutalım. Biberi temizleyip sudan geçirelim kenarda bekletelim. 4 ayrı ayrı yerlerden bıçak yardımı ile biberi oyalım. Uygun bir tavaya bol yağ alalım kızgın yağın üzerine önce patatesi ilave edelim, kızaran patatesi uygun bir tabağa alalım. ( tabağın dibine uygun bir kağıt havlu yerleştirelim, fazladan yağı almasını sağlayalım. Sudan geçirilmiş maydanozu ince ince kıyalım, bezelyeli havucu sudan geçirelim havucu ince ince kıyalım. Kızartılmış sebzelerin üzerine ilave edelim. Tuzunu, baharatları damak tadımıza göre ekleyelim. Temizlenmiş dolmaların içini sebze ile dolduralım. Uygun bir fırın kabına dolmaları alalım. Kenarına yeterince kaynamış su ilave edelim 180 derece fırında dolmalık biber yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Süslemek için tekrar birar kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun. <b>Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 6 adet iri renkli dolmalık biber
- Sebzeleri kızartmak için bol sıvı yağ
- 4 adet küçük boy patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 kutu havuçlu bezelye konserve
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- 1 çay kaşığın karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Öncelikle, patlıcanı küp küp kıyalım tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim. Sudan geçirelim. Suyunu süzelim. Kabağı küp küp kıyalım sudan geçirelim. Süzgeçten geçirelim. Patatesi küp küp kıyalım sudan geçirelim ve havlu kağıt le bütün sebzeleri kurutalım. Biberi temizleyip sudan geçirelim kenarda bekletelim. 4 ayrı ayrı yerlerden bıçak yardımı ile biberi oyalım. Uygun bir tavaya bol yağ alalım kızgın yağın üzerine önce patatesi ilave edelim, kızaran patatesi uygun bir tabağa alalım. ( tabağın dibine uygun bir kağıt havlu yerleştirelim, fazladan yağı almasını sağlayalım. Sudan geçirilmiş maydanozu ince ince kıyalım, bezelyeli havucu sudan geçirelim havucu ince ince kıyalım. Kızartılmış sebzelerin üzerine ilave edelim. Tuzunu, baharatları damak tadımıza göre ekleyelim. Temizlenmiş dolmaların içini sebze ile dolduralım. Uygun bir fırın kabına dolmaları alalım. Kenarına yeterince kaynamış su ilave edelim 180 derece fırında dolmalık biber yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Süslemek için tekrar birar kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun. <b>Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

