Hoşgeldiniz KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilecek, mevcut konulara yanıtlar gönderebilecek, diğer üyelere itibar kazandırabilecek, kendi özel mesajlaşma programınızı alabilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google Earth 4K: Deniz Altı Haritalarının Yeni Sırları

Resim 1 Resim 2

alraslamnasrullah

Nasrullah Alraslam
KF Kullanıcı

Google Earth 4K: Deniz Altı Haritalarının Yeni Sırları​

Merhaba Sevgili 2D-Tek ile 3D Hattı tutkunları!

Bugün sizlerle, Google Earth'in yeni “4K Hidroloji” sürümü ile deniz altı dünyasına nasıl kapı açtığını paylaşmak istiyorum. Vezayı kapatmadan önce lütfen portakal çayınızı alın – çünkü deep sea bir rüya dolu muazzam bir hediye, ve detaylar ileride şaşırtabilir!

1. Yüksek Çözünürlükte Deniz Altı Görüntüleme
Google, yeni sürümünde 4K çözünürlükte ekosistemi kanıtlayacak bir dizi sensör sistemi yöneltmiştir. Özellikle Derin Ada Denizi (GoT Kıyıları, 4.700 m) gibi alanlarda, kablosuz lazer ve pul kararı kameralar sayesinde 1 metre düzeyde ayrım elde ediliyor.

[blockquote]“Kanal yaratıcılığı, hem araştırmacı hem de amatör gezi severler için panoramic bir deneyim sunuyor”—Google Geliştirici Blogu[/blockquote]

Yeni Özellik: Kapsamlı Değnek Haritalar​

Google, bu haritaları GPS sinyallerinin yetersiz olduğu derin alanlarda kullanıma sunuyor. Statik bir model yerine, canlı olarak güncellenen “kapsamlı deşin” verileri sayesinde, madencilik, modelleme, marine biology projeleri için nesli keşfedilebilir.

Özel Yaklaşık: “Kara Tan tünelleri”​

Çoğu harita tasarımı yüksek şiddetli kırmızı ya da yeşil ışıkla sınırlı olsa da, yeni sürüm “kısık ışık bölümleme” tekirli kraterlerle “kara tan” tünellerini gözlemleyebilecek özelliği sunar. Düşük ışıkta bile, 10cm'ye kadar netlik sayesinde antik kalıntılar bile tespit edilir.

Pratik Örnek: Kuzey Kızılak’da Gizli Gemiler​

Ben, Kuzey Kızılak’ta geçen bir araştırma yürüttüm. “4K Hidroloji” sayesinde, sığca gölgelik altında kalan, 25 yıl önce kaybolan bir gemi kalıntısını tespitettik. Harici görüntü serisiyle objektifimizde bir kez daha meltem edecek görsel, bu harika keşifleri bir kez daha gizemli kılıyor.

Bu Özellik Kimler İçin Faydalı?​

* Deniz biyologları ve ekoloji araştırmacıları için
* Kıyı savunma ve deniz güvenliği uzmanları için
* Australo‑Ahmedi arabasıyla dalış meraklıları için

Kapanış / Öneriler
Google Earth 4K’sini deneyimlemek için şu adımları izleyin:
1. 4K uyumlu bir bilgisayar / tablet alın.
2. Google Earth Pro'yu güncelleyin, “Deniz Altı” sekmesini açın.
3. “Geniş Kapsamlı Değnek Alani” seçeneğini devirtirin.
4. Kendi keşif yolculuğunuzu kaydedin ve paylaşın!

Unutmayın, deniz altı dünya artık bir tıklama uzağınızda geliyor. Hepinizin kendi macerasını paylaşmasını bekliyorum. Başarılar!​

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6