- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 1
<b>Kağıtta Tavuk Tarifi İçin Malzemeler</b>
Sosu için malzemeler;
Tavuk göğüslerinin her iki tarafına da tam olarak kesmeyecek şekilde dikine ve yatay olacak şekilde derin çizikler atalım. Sos malzemelerini hazırlayıp iyice çırpalım sonra tavukların iki tarafını bulayalım, ister bir gece önceden isterseniz yarım saat dinlendirin. Ben çalıştığım için bir gece önceden sosa yatırıp buzdolabında dinlendiriyorum. Patates büyükse ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde, ufak sa patatesiniz 2 adet yanlamasına ince şeritlerde kesin diğer malzemeleride ayni şekilde kesin. Arzı ederseniz kereviz havuç mantar da koyabilirsiniz. Önünüze yağlı kağıt serin akordion şeklinde önce ön kısmı sonra arka kısmı katlayın. Sırayla patates ,soğan ,sarımsak en üste soslu tavuk ekleyip kayık şekline getirin ve her iki taraftanda kağıdı çevirerek kapatın. Üzerine taze biberiye koyun bir cimdik her tarafına tereyağ atın kurumasın sonra olarak da kalan sosu eşit şekilde dağıtıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dk pişirin. Bu süre fırına göre değişir baktınız nar gibi kızardı yemeye hazırdır. Afiyet olsun
. <b>Kağıtta Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Sosu için malzemeler;
- 2 yemek zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- Bir çimdik tuz
- Bir çimdik karabiber
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 sarımsak
- Taze biberiye
- Tereyağ
Tavuk göğüslerinin her iki tarafına da tam olarak kesmeyecek şekilde dikine ve yatay olacak şekilde derin çizikler atalım. Sos malzemelerini hazırlayıp iyice çırpalım sonra tavukların iki tarafını bulayalım, ister bir gece önceden isterseniz yarım saat dinlendirin. Ben çalıştığım için bir gece önceden sosa yatırıp buzdolabında dinlendiriyorum. Patates büyükse ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde, ufak sa patatesiniz 2 adet yanlamasına ince şeritlerde kesin diğer malzemeleride ayni şekilde kesin. Arzı ederseniz kereviz havuç mantar da koyabilirsiniz. Önünüze yağlı kağıt serin akordion şeklinde önce ön kısmı sonra arka kısmı katlayın. Sırayla patates ,soğan ,sarımsak en üste soslu tavuk ekleyip kayık şekline getirin ve her iki taraftanda kağıdı çevirerek kapatın. Üzerine taze biberiye koyun bir cimdik her tarafına tereyağ atın kurumasın sonra olarak da kalan sosu eşit şekilde dağıtıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dk pişirin. Bu süre fırına göre değişir baktınız nar gibi kızardı yemeye hazırdır. Afiyet olsun

