Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Kağıtta Tavuk

Resim 1 Resim 2

kannasemir

Emir Kannas
KF Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
3
Puanları
1
<b>Kağıtta Tavuk Tarifi İçin Malzemeler</b>

Sosu için malzemeler;

  • 2 yemek zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir çimdik tuz
  • Bir çimdik karabiber
Tavuk için;

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 sarımsak
  • Taze biberiye
  • Tereyağ
<b>Kağıtta Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

Tavuk göğüslerinin her iki tarafına da tam olarak kesmeyecek şekilde dikine ve yatay olacak şekilde derin çizikler atalım. Sos malzemelerini hazırlayıp iyice çırpalım sonra tavukların iki tarafını bulayalım, ister bir gece önceden isterseniz yarım saat dinlendirin. Ben çalıştığım için bir gece önceden sosa yatırıp buzdolabında dinlendiriyorum. Patates büyükse ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde, ufak sa patatesiniz 2 adet yanlamasına ince şeritlerde kesin diğer malzemeleride ayni şekilde kesin. Arzı ederseniz kereviz havuç mantar da koyabilirsiniz. Önünüze yağlı kağıt serin akordion şeklinde önce ön kısmı sonra arka kısmı katlayın. Sırayla patates ,soğan ,sarımsak en üste soslu tavuk ekleyip kayık şekline getirin ve her iki taraftanda kağıdı çevirerek kapatın. Üzerine taze biberiye koyun bir cimdik her tarafına tereyağ atın kurumasın sonra olarak da kalan sosu eşit şekilde dağıtıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dk pişirin. Bu süre fırına göre değişir baktınız nar gibi kızardı yemeye hazırdır. Afiyet olsun :). <b>Kağıtta Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

kagitta-tavuk-1.jpg
kagitta-tavuk-2.jpg
 
Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst