- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 12
- Puanları
- 1
<b>Mis Gibi Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle ılık suyun içinde mayamızı eritiyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri ekliyoruz. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 1 saat boyunca üzerini streçleyerek mayalanmasını sağlıyoruz. 1 saatin sonunda kabaran hamurun gazını hafifçe elimizle bastırarak tepsiye alıyoruz ve tepsi mayasi yapiyoruz ve tekrardan en son seklini verip ısıya dayanaklı bir kabın içerisine yağlı kağıt koyarak hamuru içine alıyoruz. Dinlenen hamurun üzerine kesikler atıp, biraz yoğurt sürüyoruz. Fırına veriyoruz ilk 1 saat 150 derece sonrada 1 saat 180 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve üzeri bir örtü ile sararak yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. <b>Mis Gibi Ev Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 1 adet yaş maya
- Biraz sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Biraz sıvıyağ
- Biraz yoğurt
- 2 kg un
- Aldığı kadar ılık su
Öncelikle ılık suyun içinde mayamızı eritiyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri ekliyoruz. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 1 saat boyunca üzerini streçleyerek mayalanmasını sağlıyoruz. 1 saatin sonunda kabaran hamurun gazını hafifçe elimizle bastırarak tepsiye alıyoruz ve tepsi mayasi yapiyoruz ve tekrardan en son seklini verip ısıya dayanaklı bir kabın içerisine yağlı kağıt koyarak hamuru içine alıyoruz. Dinlenen hamurun üzerine kesikler atıp, biraz yoğurt sürüyoruz. Fırına veriyoruz ilk 1 saat 150 derece sonrada 1 saat 180 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve üzeri bir örtü ile sararak yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. <b>Mis Gibi Ev Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







