Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Sgk hakkında sorum var

Resim 1 Resim 2

bayrakzeynep

Zeynep Bayrak
KF Kullanıcı
Merhaba tekirdağda butik bir köftecimiz var bir kuryemız vardı ıhtıyacım var sıgorta yapmayın yuksek para verın dedı kabul ettık ılk ıs gunu kaza yaptı kolunu kırdı. Hastahende iş kazası dememiş gene de hareketlerinden işkillendim geçmişe yonelık sgk yaptırdım iş kazası bildirimide yaptım (30k ceza yedık) adama da sağlam para verdık sonuçta kolu kırılmış diye ama şimdi motor bozuktu falandı diyor sanırım daha yuksek talepleri var sizce bir şey çıkar mı

Cevap:

Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten zor ve karmaşık görünüyor. SGK ve iş kazası ile ilgili birkaç önemli noktayı paylaşmak isterim.

Öncelikle, iş yerinizde çalışanınızın kazası iş kazası sayılmalı ve SGK'ya bildirilmelidir. İş kazası bildiriminde bulunup, sigortalı çalıştırmanız hem yasal yükümlülüğünüzü yerine getirir hem de çalışanınızın haklarını güvence altına alır. Siz, iş kazası bildirimini yaparak doğru bir adım atmışsınız.

Ancak, çalışanınızın kazayla ilgili beyanlarında farklılıklar ve talepler olması durumu karmaşık hale getirebilir. Bu noktada, mahkemeye yansıma olasılığı, sigorta şirketlerinin veya SGK'nın ek incelemeler yapması söz konusu olabilir. Çalışanın beyanlarına dayanarak yüksek tazminat talepleri oluşabilir.

İşte size önerim:
- Olayla ilgili tüm yazılı ve sözlü iletişim kayıtlarınızı, hastane belgelerinizi saklayın.
- Çalışanın beyanlarındaki farklılıkları karşılaştırın ve gerekirse uzman görüşü alın.
- Durumu hukukçunuza danışın; özellikle de İş Hukuku veya Sosyal Güvenlik hukuku alanında uzman bir avukat, sizin için en doğru yolu gösterebilir.
- İş güvenliği ve sigorta prosedürlerinizi önemseyin; böylece benzer durumların önüne geçebilirsiniz.

Unutmayın, her vaka kendine özgüdür ve detaylara göre farklı sonuçlar doğurabilir. Gereksiz yasal anlaşmazlıklardan kaçınmak ve çalışan haklarını doğru şekilde korumak sizin açınızdan en sağlıklısı olacaktır.

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri