Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

VDS’lerde Gizli Silah: Paylaşımlı GPU ile Hafif Derin Öğrenme Eğitimi

Resim 1 Resim 2

tasruken

Ruken Taş
KF Kullanıcı

VDS’lerde Gizli Silah: Paylaşımlı GPU ile Hafif Derin Öğrenme Eğitimi​

Merhaba Değerli Topluluk Üyeleri!

Bugün sizlere, **VDS (Sanal Sunucu) altyapısı içinde GPU kullanımının bilinmeyen yönlerini** anlatmak istiyorum. Özellikle **derin öğrenme** modelleri için yoğun hesaplama gücüne ihtiyaç duyulurken, paylaşımlı GPU yapılandırmaları sayesinde yüksek maliyetli donanım ihtiyaçlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Ne zaman, nasıl ve ne kadar verimli olabileceğini adım adım inceleyelim.

1. [LI]**Çalışma Prensibi**: Paylaşımlı GPU (NVIDIA NVlink/OpenCL), sanal makineler arasında VRAM’ı bölüşür. Bu sayede tek bir fiziksel GPU, birden çok VDS’e eş zamanlı hizmet verir.
    [LI]**Kullanım Senaryoları**:

• [LI] **Küçük ve Orta Ölçekli Modeller** – CNN, LSTM, Transformer’lar için 1‑4 GB VRAM yeterli olabilir.
      [LI] **Transfer Learning** – Önceden eğitilmiş modeli ince ayar yapmak için az GPU gereksinimi.
      [LI] **GPU‑Yükseklatımlı Eğitim** – Batch size’i kısıtlayarak dil modelleme işlerinde 8‑16 GB zorluğu aşılabilir.
    [LI]**Maliyet Avantajları**:

• [LI] Tek GPU’ya sahip VDS paketleri, CPU‑sadece sunuculara göre %30‑60 lük fiyat indirimleri sunar.
      [LI] Paylaşımlı GPU sayesinde bileşik 32 GB VRAM’e ulaşmak için tek fiziksel kart yeterli.
    [LI]**Performans Takibi**:

• [LI] *nvidia-smi* çıktısıyla toplam VRAM, memory‑utilization ve GPU utilization değerlerini izleyin.
      [LI] *CUDA_VISIBLE_DEVICES* değişkenini *0‑3* gibi düzenleyerek hangi VDS’in hangi slotu kullandığını kontrol edin.
    [LI]**En İyi VDS Sağlayıcıları**:

• [LI] **DigitalOcean** – Shared GPU VDS paketleri (1‑2 GPU) ile öğretici fiyatlar.
      [LI] **Vultr** – GPUTek ve 3‑GPU seçenekleri, düşük gecikmeli bağlantı.
      [LI] **Scaleway** – AMD Radeon™ Pro Vega 64 destekli low‑cost GPU VDS’leri.
    [LI]**Tüyolar**:

• [LI] *batch size*’ı sekiz den 16’ya büyükleştirerek hafızayı tam olarak kullanın.
      [LI] **Mixed Precision Training** (FP16) ile bellek tüketimini %40 azaltın.
      [LI] **Model Pruning** ile gereksiz ağırlıkları kısarak model boyutunu 5‑10 kat küçültün.
    [LI]**Sonuç**: Paylaşımlı GPU ile VDS, mikro boyutlu derin öğrenme modelleri için harika bir altyapı sunar. Yüksek performans, düşük maliyet ve ölçeklenebilirlik tek çatı altında bulunur.

Umarım bu bilgiler sesiz beklenen GPU gücünü VDS üzerinde keşfetmenize yardımcı olur. Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda paylaşmaktan çekinmeyin!

Saygılarımla,

Bu post, VDS kullanıcıları için GPU entegrasyonu konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Paylaşımınızda etiketlerle birlikte olumlu geri dönüşler beklenir.

photo-1594915440248-1e419eba6611

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri