- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 9
- Puanları
- 1
<b>Fırında Tahinli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler</b>
500 gr un ,30 gm maya ,20 gr tuz, 100 ml su ile hamuru yoğuruyoruz ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelesiye kadar yuğurmaya devam ediyoruz. 120 gr halinde bezelere ayırıyoruz ,bundan sonra dinlenme ye alıyoruz,üstünü bez veya strec filimle örtüyoruz. Hamuru düz bir şekilde açıyoruz ve 110 gm tahini hamura yediriyoruz. 25 gram içine şeker ekliyoruz ve hamuru sarıyoruz. İkinci adım düz ve yuvarlak hala gelinceye kadar açıyoruz. Üstüne 100 gm tahin ekliyoruz 75 gm şeker üstüne ve 25 gm tereyağı ve fırına yoluyoruz. Fırın derecesi 250 derecede halinde 15 dakika fırında pişiriyoruz, dikkat edin hemen yanabilir. Süsleme için kivi, muz, çilek kuLlandım, üstü için çikolata sosu frambuaz koyabilirsiniz. <b>Fırında Tahinli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 500 gram un
- 20 gram tuz
- 30 gram maya
- 100 ml su
- 500 gram tahin
- 100 gram şeker
- 25 gram tereyağı
- Çikolata sosu
- Ceviz
- Antep fıstığı
- Fındık
- Kivi
- Muz
- Çilek
500 gr un ,30 gm maya ,20 gr tuz, 100 ml su ile hamuru yoğuruyoruz ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelesiye kadar yuğurmaya devam ediyoruz. 120 gr halinde bezelere ayırıyoruz ,bundan sonra dinlenme ye alıyoruz,üstünü bez veya strec filimle örtüyoruz. Hamuru düz bir şekilde açıyoruz ve 110 gm tahini hamura yediriyoruz. 25 gram içine şeker ekliyoruz ve hamuru sarıyoruz. İkinci adım düz ve yuvarlak hala gelinceye kadar açıyoruz. Üstüne 100 gm tahin ekliyoruz 75 gm şeker üstüne ve 25 gm tereyağı ve fırına yoluyoruz. Fırın derecesi 250 derecede halinde 15 dakika fırında pişiriyoruz, dikkat edin hemen yanabilir. Süsleme için kivi, muz, çilek kuLlandım, üstü için çikolata sosu frambuaz koyabilirsiniz. <b>Fırında Tahinli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







