Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada)

Resim 1 Resim 2

rockelmarlon

Marlon Rockel
KF Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
4
Puanları
1
<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi İçin Malzemeler</b>

  • 3 tane orta boy patates
  • 500 gram piliç ızgara tava veya göğüs eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Patates için 1 çay kaşığı tuz
<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

İlk olarak tavaya yağı ekleyip ocağa alıp kızdıralım ,kızartmalık doğranmış patatesi iyice ısınan tavaya alalım, 1 çay kaşığı tuz ekleyip ara ara karıştırarak kızartalım. Kızaran patatesleri tavadan alıp doğradığımız tavukları ekleyelim ,suyunu salıp çekene kadar 10 dakika yüksek ateşte pişirelim. Suyunu çekince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim. 5 dakika daha sotelenen tavuğa doğranmış domates ve biberi ekleyerek karıştıralım ,10 dakikada ara ara karıştırarak sotelemeye devam edelim. Son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyip 5 dakikada bu şekilde pişirip ocağın altını kapatalım. Kızarttığımız patatesleri de ekleyerek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .Not; harika bir lezzet ister dürüm yaparak da yiyebilirsiniz öylede çok güzel oluyor. Ben piliç ızgara kemiksiz kullandım göğüs etinden yapılınca daha yavan kuru oluyor bu şekilde daha yumuşak ve sulu oluyor eti tercih size kalmış tabiki yinede.

<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

patates-kizartmali-tavuk-tek-tavada-1.jpg
patates-kizartmali-tavuk-tek-tavada-2.jpg
 
Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst