- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 1
<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi İçin Malzemeler</b>
İlk olarak tavaya yağı ekleyip ocağa alıp kızdıralım ,kızartmalık doğranmış patatesi iyice ısınan tavaya alalım, 1 çay kaşığı tuz ekleyip ara ara karıştırarak kızartalım. Kızaran patatesleri tavadan alıp doğradığımız tavukları ekleyelim ,suyunu salıp çekene kadar 10 dakika yüksek ateşte pişirelim. Suyunu çekince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim. 5 dakika daha sotelenen tavuğa doğranmış domates ve biberi ekleyerek karıştıralım ,10 dakikada ara ara karıştırarak sotelemeye devam edelim. Son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyip 5 dakikada bu şekilde pişirip ocağın altını kapatalım. Kızarttığımız patatesleri de ekleyerek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .Not; harika bir lezzet ister dürüm yaparak da yiyebilirsiniz öylede çok güzel oluyor. Ben piliç ızgara kemiksiz kullandım göğüs etinden yapılınca daha yavan kuru oluyor bu şekilde daha yumuşak ve sulu oluyor eti tercih size kalmış tabiki yinede.
<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 3 tane orta boy patates
- 500 gram piliç ızgara tava veya göğüs eti
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane orta boy domates
- 1 tane orta boy kapya biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Patates için 1 çay kaşığı tuz
İlk olarak tavaya yağı ekleyip ocağa alıp kızdıralım ,kızartmalık doğranmış patatesi iyice ısınan tavaya alalım, 1 çay kaşığı tuz ekleyip ara ara karıştırarak kızartalım. Kızaran patatesleri tavadan alıp doğradığımız tavukları ekleyelim ,suyunu salıp çekene kadar 10 dakika yüksek ateşte pişirelim. Suyunu çekince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyelim. 5 dakika daha sotelenen tavuğa doğranmış domates ve biberi ekleyerek karıştıralım ,10 dakikada ara ara karıştırarak sotelemeye devam edelim. Son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyip 5 dakikada bu şekilde pişirip ocağın altını kapatalım. Kızarttığımız patatesleri de ekleyerek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .Not; harika bir lezzet ister dürüm yaparak da yiyebilirsiniz öylede çok güzel oluyor. Ben piliç ızgara kemiksiz kullandım göğüs etinden yapılınca daha yavan kuru oluyor bu şekilde daha yumuşak ve sulu oluyor eti tercih size kalmış tabiki yinede.
<b>Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

