- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 11
- Puanları
- 1
<b>Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tarifi İçin Malzemeler</b>
Dondurulmuş garnitürün buzu çözülüp, 1, 5 çay bardağı sıcak su ve 1 kaşık sıvı yağ ile 10 dakika haşlanır. Suyuna karışık sebze baharatı, siyah ve beyaz üzümler, kimyon ve tuz eklenerek, 1 su bardağı daha kaynar su eklenir. Tüm malzemenin içine kuskus eklenerek pişmesi beklenir, pişmesi tamamlanmak üzere olan kuskusun üzerine 1 kaşık sade yağ/tereyağ eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. <b>Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 1,5 su bardağı dondurulmuş bezelye havuç patares garnitürü
- 1 çay bardağı kuskus
- 1, 5 kaşık siyah kuru özbek üzümü
- 1,5 kaşık beyaz kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
- Karışık sebze baharatı (balıkla yediğim için karışık deniz ürünleri baharatı kullandım)
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz (isteğinize göre ayarlayın)
Dondurulmuş garnitürün buzu çözülüp, 1, 5 çay bardağı sıcak su ve 1 kaşık sıvı yağ ile 10 dakika haşlanır. Suyuna karışık sebze baharatı, siyah ve beyaz üzümler, kimyon ve tuz eklenerek, 1 su bardağı daha kaynar su eklenir. Tüm malzemenin içine kuskus eklenerek pişmesi beklenir, pişmesi tamamlanmak üzere olan kuskusun üzerine 1 kaşık sade yağ/tereyağ eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. <b>Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

